CLIMAT s.r.o.

                SK | CZ | EN
A CÉGÜNKRŐL ELÉRHETŐSÉG SALE ADIABATIKUS
LÉGHŰTŐK
SEELEY
INTERNATIONAL
AIREDALE ACTIONCLIMA RECUPERATORS
REGENERATORS

Basic information GYIK

AZ ADIABATIKUS LÉGHŰTÉS

A módszer egy természeti folyamatot haszál fel a levegő hűtéséhez, mégpedig azt a fizikai folyamatot mikor a víz elpárologtatása közben a környező levegőt lehűti. A levegőt egy speciális pórusos panelon (keményített cellulóz) keresztül áramoltatjuk, miközben a panelt állandóan nedvesen tartjuk. A víz a panelt egyenletesen tartja nedvesen egy szivattyú és a gravitáció által. A levegő a nedves cellulóz panelon való áramlása következtében a víz párologtatása történik amely folyamat a környező légtér lehűléséhez vezet. A környező lehűtött levegőt egy ventilátorral áramoltatjuk a hűteni kívánt légtérbe. Ezzel a módszerrel az emberi szervezetre is jó hatással lévő ideális relatív páratartalmú és hőmérsékletű környezetet lehet létrehozni egy épületben vagy helyiségben.

A rendszer környezetbarát, mivel a működéséhez nem használ sem freont vagy más médiumot. A rendszernek nagyon alacsony az energiaszükséglete a működéséhez, nincs kompresszor stb. és a beszerzési költségek is jóval alacsonyabbak mint egy klasszikus klímáé. Az adiabatikus léghűtők a működésükhöz csak vizet használnak el.

Az adiabatikus léghűtő rendszer azzal, hogy a 36°C és a 30% relatív páratartalmú külső levegő relatív páratartalmát megnöveli 70%-ra ezzel csökken az érzékelt hő és ezért a testünk kellemes környezetet érzékel maga körül. Az így állapotmódosított levegőt áramoltatjuk a helységben.

vissza | kedvenc oldalaim közé | az oldal nyomtatása | írjon nekünk